Порака од стара баба: Дај му на Бог прилика да ти помогне, и почекај 3 дена!Не можете да ги доживеете овие мои години без да имате проблеми. Годините и неволјите секогаш одат заедно, рекла кутрата стара баба и и одржала животна лекција на младата жена.


Тоа беше прекрасен пролетен ден, мислите на младата жена беа исполнети со чувство на мир додека размислуваше за смртта и воскресението на Исус. Застана за момент на врвот од скалите што водеа до главната улица сега полна со луѓе кои брзаат на работа.

На старото место, на почетокот на преминот, седеше стара продавачка на цвеќиња. На раширена вестникарска хартија околу нејзините нозе беа распоредени букети свежо цвеќе.


Продавачката на цвеќиња се насмевна, а нејзиното старо, збрчкано лице блесна од некоја внатрешна радост. Без многу размислување, младата жена се сврте, избра букет и праша: „Денес изгледа сте среќни?

Текстот продолжува на следната страна


Страни: 1 2