Погледнете што се случува ако ги крцкате прстите (ВИДЕО)Кога ги „крцкате“ прстите, всушност, не ги крцкате коските, туку пукате меурчиња. Тие меурчиња се во нашата синовијална течност – супстанца налик на жолчка која ги подмачкува обласите меѓу коските, со што го намалува триењето и овозможува полесно движење.


Што точно се случува кога ги крцкате прстите погледнете во видеото на следната страна :

Страни: 1 2