Масирајте во оваа точка и ослободете се од стресотИзворот на стрес не е ист за секого, и честопати едно лице има неколку различни предизвикувачи кои ги туркаат во оваа неподнослива состојба. Кога се навикнуваат на стрес, повеќето луѓе чувствуваат вознемиреност и напнатост, дури и физичка болка.


Најважно, кога станува збор за ослободување од стресот, е да се ослободите од негативните емоции. На нашето тело постои одредена точка против стрес, со чија стимулација лесно можеме да се ослободиме од стресот.

Античките Кинези оваа точка ја нарекоа шен мани или „порта на рајот“, бидејќи на телото му дава „небесна енергија“. Тоа е моќна, чудотворна точка која го зајакнува телото, го намалува стресот и го зајакнува протокот на енергија, што има корисен ефект врз нашето здравје во целина.


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2