КОГА ДУШАТА ПАТИ, ТОГАШ ТЕЛОТО УМИРА : Овие физички болки всушност укажуваат на сериозни емоционални проблеми!Модерната медицина активно го проучува овој факт, а досега многу студии докажаа дека болките како што се мигрената, болките во грбот или рамото се директно поврзани со емоции како тага и разочарување, депресија, лутина…


Според психолозите, емоционалните проблеми можат да укажат на овие болки:

Болка во лактот Болката во лактот укажува на недостаток на флексибилност, тврдоглава неподготвеност за компромис. Најверојатно се спротивставуваме на некои важни промени во животот. Или потсвесно се плашиме да прифатиме нешто ново.


Болка во рацете. Рацете болат кај оние кои долго време имале голема потреба за дружење. На кои им недостасува релаксација и дружење со другите. Ако имате болки во рацете – тоа е сигнал дека е време да излезете од затворениот свет.

Продолжува на следната страна


Страни: 1 2 3