Фризерите ги откриваат своите трикови: Косата ќе ви биде чиста и бујна со денови!Многу е корисно и пријатно да спиете на чисти перници. Тие со време собираат мртви клетки, остатоци од шминка и создаваат погодна средина за бактерии…
Колку почесто ја миете косата побргу се мрси. Ким Кардашијан тврди дека косата ја мие на секои пет дена.
„Првиот ден го почнувам со натапирана коса. Вториот ден фризерот ми прави незадолжителн фризура. Третиот ден ми ја исправа косата. Четвртиот ден носам ’коњски реп’. Петтиот ден ја мијам косата“.
Фризерите исто така имаат свои тајни и трикови и денес за Вас собравме вкупно девет такви, како и бонус трик на крајот на текстот.
1. Шампонот нанесете го како професионалец
Подесете ја температурата и доволно намокрете ја косата. На дланките истиснете шампон, во големина на поголема паричка, и истријте. Шампонот нанесете го со кружни движења, од врвот на главата кон вратот.
Исплакнувањето бара повеќе време отколку шампонирањето. Стилистите препорачуваат косата да ја исплакнувате 5 минути. Остатоците на шампон го убиват сјајот на косата и предизвикуват настанување на перут.Исто така е препорачливо исплакнувањето да го завршите со ладна вода.
Ова ќе ја зајакне косата и ќе и даде сјај.
Текстот продолжува на следната страна


Страни: 1 2 3