Eдноставнa и брзa шминка во 8 чекориЕдноставна рутина, не подолга од 5 минути за беспрекорна шминка секој ден

 

 

 

 

1. Скријте ги перниците под очите

 

Неопходно е да ја изберете вистинската боја на коректор за да го направите тоа. Мит е дека коректорот треба да биде посветол од вашиот тен. Тоа ќе напррави само да изгледате како да сте заборавиле да ги извадите очилата за сонце додека сте се сончале.

 

 

2. Поставете основа

Наједноставен начин да нанесете подлога на целото лице е да ја нанесете на местата кои се покажани на сликата. Доколку сакате да изгледате потемно во лицето, може да додадете и основа која е 2-3 нијанси потемна над неа. Користејќи ги рацете за размачкување, бојата ќе се соедини совршено. И не го заобравајте вратот.

 

 

 

 

3. Покријте ги недостатоците

Доколку и по нанесување на основата се гледа некоја бубуличка или нерамнина, повторете го чекор 1 нанесувајќи коректор дирекно на неа.

 

 

 

 

4. Руменило

Ставете руменило како што е покажано на сликата. Полека со прстите почнете да го размачувате по јаболчницата додека не е рамномерно нанесено.

Страни: 1 2