Долго време стоел, a сега неможете да го извадите – Еве како најлесно да извадите прстен (Видео)Телото манифестира непријатна склоност да отекува. На медицински јазик тоа се нарекува едем и зад него можат да стојат различни причини.


Уште поважно во моментов е дека слично отекување на екстремитетите често води до ситуацијата која е видна на сликата погоре.

Во зависност од сериозноста, соборувањето на прстенот може да е изводливо со натопување на раката во ладна вода, мачкање на прстот со сапун, маст, масло, маслиново масло и еден куп други течности.


Во ретки случаи, кога отокот е премногу голем, може да се дојде до сечење на прстенот. А тоа е многу жално, особено кога станува збор за накит со сентиментална вредност.

Во видеото на следната страна ќе видите каков е пристапот кој се користи во Центарот за итна медицинска помош во Манчестер. За таа цел ќе ви биде потребен малку поширок ластик.


Страни: 1 2