Девојчето е родено со редок роден белег, а колку е убаво покажува нејзината мајкаНикол Лукас Хол е прекрасна мајка на две деца, синот Ашер и ќерката Винри. И како секоја угледна мајка, таа е воин. Никол води прилично обичен живот, но има мисија: да ја прослави уникатната убавина на својата ќерка. Нејзината 13-месечна Винри е родена со редок роден знак кој покрива четвртина од нејзиното лице.


Сеќавајќи се на моментот кога првпат ја виделе нејзината ќерка, Никол рече дека нивните први мисли биле збунетост и грижа за нејзината безбедност, бидејќи ниту еден од нив никогаш не видел таков крт.

Претпоставувале дека се работи за нешто опасно, но лекарите брзо ги ублажиле нивните стравови. Винри е родена со ретки вродени меланоцитни неви, или CMN, со преваленца проценета на околу 1 на 50.000 раѓања. Тие беа уверени дека бенката е најверојатно чисто естетски и дека сите здравствени ризици ќе бидат исти како и другите неви или бенки.


Никол откри за The Facts дека по огромна воздишка на олеснување, конечно може да се опуштат и уште повеќе да го ценат доаѓањето на Винри. Денес, неколку месеци по нејзиното раѓање, нејзината и нејзиниот сопруг примарна цел е да ја одржат својата ќерка здрава и сигурна во себе.

За жал, не недостигаа непријателски коментари и критики откако Никол почна да ја споделува приказната за својата ќерка, но дури и во секојдневниот живот, некои луѓе зјапаат или и даваат непријатни погледи на Винри.


Сепак, Никол била прилично мирна за ситуацијата. Таа нè информира дека и двајцата се обиделе најголем дел од нивните одговори на социјалните мрежи да бидат информативни, со оглед на тоа дека речиси сите негативни коментари што ги добиле биле едноставно поради незнаење. На оние кои се безобразни и омраза, Никол и нејзиниот сопруг одговараат со хумор.Покрај тоа, речиси целосно беа обземени од симпатиите на оние кои дознаа за Винри.

Секоја помала сестра сака да има постар брат кој се грижи за неа. И во случајот на Винри, Ашер е вистински, корисен, љубезен брат. Според Никол, тој не е свесен дека има нешто „различно“ кај неа. Знае дека има бенка на лицето, но не му е ништо поразлично од очите со различна боја.

Ашер, како и секое друго дете на негова возраст, понекогаш е љубоморно што го дели времето со својата мајка, но освен тоа, Никол е сигурна дека ќе порасне како најдобра пријателка и заштитничка на Винри.