Звездите откриваат – Многу луѓе не ја поднесуваат самотијата но не и тие: На овие хороскопски знаци не им треба никој!Многу луѓе ја мразат самотијата, се чувствуваат несигурно и незаштитено. Овие хороскопски знаци се чиста спротивност.


Скорпија
Скорпиите сакаат друштво, но во некои моменти им е потребна и самотија. Тие копнеат за својот мир, кога можат да ги слушнат своите мисли, да поразмислат за се’ што им е во главата и донесуваат одлуки. Ако го немаат,бргу стануваат нервозни.

Девица
Овој знак е познат како многу срамежлив, а често дружењето со луѓето го заменува со домашна атмосфера. Едноставно, големите друштва ги заморуваат, се определуваат за собирања ако тоа им донесе некој вид корист.


Рак
Нежниот Рак сака луѓе и е одличен домаќин, но потребен му е и’ одмор, далеку од навалици, притисок и бучава. Ним дома никогаш не им е здодевно, и често сакаат да се осамат.

Риби
Слично како Раковите, Рибите обожаат луѓе, комуницираат, и секогаш ќе помогнат. Сепак, кога станува збор за нивните подлабоки потреби, во моментите кога размислуваат, а тоа често го прават, тие времето ќе го минуваат сами.