Зошто жените плачатМало момче ја запрашало својата мајка, „Зошто плачеш?”

„Затоа што сум жена?”, му одговорила таа.

“Не разбирам”, рекло детето.

„И никогаш нема да разбереш зошто“ повторно одговорила мајката

Подоцна го запрашало татка си, „Зошто мама понекогаш плаче без причина?”

„Сите жени плачат без причина”, одговорил татко му.

Малото момче пораснало и станало маж, но сеуште се прашувал зошто жените плачат.

Страни: 1 2 3