Зошто жените не кажуваат на мажите што сакаатМажите сакаат да ги израдуваат своите жени


Зошто ние жените тешко им кажуваме на мажите што навистина нè прави среќни? И, зошто понекогаш мислиме дека тоа значи дека тие не се грижат и тие навистина не знаат што е тоа?

Патриша Лав и Стивен Стозни, автори на книгата за начините за подобрување на нивниот брак, велат дека мажите се грижат да ги направат своите девојки и сопруги повеќе среќни од вообичаено. Тие велат: „Многу жени не разбираат колку е важно мажот да ја задоволи својата сопруга … Покрај тоа, мажите не сакаат само да им угодуваат на своите сопруги – тие живеат за тоа.“ Како не би можеле да ги сакате? Тоа е живата вистина. Така е и со мојот сопруг.


Страни: 1 2 3 4 5