Зошто треба да спиеш голаАко спиеш гола, сексуалниот живот ќе ти се подобри, бидејќи меѓу вас и партнерот нема да има никакви пречки, дури ни од ткаенина.

Секаков вид на облека за спиење ја намалува интимноста под чаршафите. Се соблечеш ли, тој одма ќе побара да те допира. Допирањето по кожа не е само секси. Така се произведува хормонот окситоцин, се намалува стресот, отчукувањата на срцето, и го подобрува расположението.

Не треба да се потценува и циркулацијата на воздухот.

Еве кои се причините кои те спречуваат да спиеш гола:

Премногу ладно е

Децата може да влезат

Болести или моментални болки

Полесно се перат пижами, отколку чаршафи

Не се чувствуваш удобно да спиеш гола