Зошто тој не сака да биде со васСкоро секоја жена сретнала човек кој на прв поглед е одличен и би бил идеален дечко. На второ гледање сепак истиот тој маж никогаш не би бил совршен дечко поради простата причина, што тој не сака да влезе во улогата на сериозен партнер. Со други зборови тоа е маж, кој не сака да се врзе.

Ако вие самите се наоѓате во слична позиција, можеби барате одговор на прашањето “Зошто тој не сака врска?”.


Еве ги можните одговори:

1. Тој не е подготвен за овој чекор.


Тоа е едно од повеќето логични и едноставни објаснувања. Тој може навистина да ви се допаѓа, да заработува одлично, но да не сака односите да ги помине на следното ниво. Тука е моментот да размислите дали заслужувате да го чекате да го промени своето мислење и дали тоа воопшто ќе се случи.

2. Тој не паѓа на вас.

Па, да, и оваа опција постои. Можеби сте се заљубиле лудо во некој човек кој сепак не ве прифатил со истото. За вас може да биде болно да го прифатите овој факт, но колку порано ја сфатите вистината, толку подобро за вас самите.

3. Тој има тешко минато.

Понекогаш и на мажите им ги демолираат срцата. Токму тоа може да се случило со вашиот омилен. Најверојатно и тоа е причината поради која тој не сака да се впушти повторно во сериозна врска. Мажот едноставно се плаши повторно да го отвори своето срце, за да не биде повторно скршено.

4. Му се допаѓа сегашната ситуација.

Кај некои мажи се случува да бидат задоволени и со едноставни нешта. Тој се насладува на времето поминато со вас и во некоја смисла сеуште не сака да ги расипува работите, и да минува кон нешто посериозно. Обично ова однесување се среќава кај помладите мажи кои сеуште растат. Има опција тој да се премисли со време, но не 100%.

5. Тој има лоши примери.

Понекогаш еден маж може да не сака да се врзе, бидејќи има само лоши примери околу себе. Срушениот брак на неговите родители, незадоволни пријатели итн. Овие работи имаат тенденција да влијаат врз психата на мажот, без дури и тој да се конципира над нив.

6. Му се допаѓа статусот дека „не е во врска”.

Ако сретнете таков тип на маж – бегајте веднаш. Не си мислете дека токму вие ќе го натерате да се промени – не дека не постои таква веројатност, но таа е исклучително минимална. Обично овие работи се случуваат само во филмовите. Во случај дека само вие сакате врска, значи дефинитивно нема што да правите со овој човек.