Зошто смартфонот е најдобриот дечко што некогаш сте го ималеВо последните години мобилниот телефон стана не само неопходност, туку и составен дел од секој човек. Со напредокот на техниката телефоните добија статус на задолжителен додаток, со кој животот станува полесен и повеќе забавен, а врската со останатите луѓе – можна и многу блиску.


Затоа целосно објасниво е дека секој човек има специјални односи со својот телефон. Тој е со него насекаде, во добро и лошо, ги снима сите негови важни моменти и беспрекорно го буди секое утро.

Прочитајте и кои се останатите причини поради кои смартфонот е најдобро дечко што некогаш сте го имале и зошто тој е совршен партнер за цел живот :


1 . Тој ве охрабрува да пишувате на други луѓе.

2 . Можете да го натерате да заќути кога ќе ви стане досаден.


3 . Тој живее со мотото: ” Ако е избришано, тогаш никогаш не се случило”.

4 . Можете да го удрите, кога сте лутите, но тој нема да ви врати.

5 . Тој не зазема премногу голем простор во вашиот кревет.

6 . Тој не те тужи.

7 . Можете да го облекувате како што сакате.

8 . Тој памети нешта кои дури вие самите сте ги заборавиле.

9 . Тој е првото нешто што сакате да го видите наутро.

10 . Тој ја знае вашата лозинка за Facebook. Всушност смартфонот веројатно е единствениот на кој сте му се довериле.