ЗОШТО ПРИРОДНА НОВОГОДИШНА ЕЛКА!
Секоја празнична сезона, се соочуваме со изборот: Да славиме со природна елка, вистинско дрво или пак со вештачка пластична елка? Одговорот е едноставен-најдобриот избор отсекогаш бил традиционалниот и природен избор – вистинска Новогодишна елка.
Но зошто?

-Додека растат, природните новогодишни елки го подобруваат животот така што апсорбираат јаглерод диоксид и други штетни гасови и испуштаат свеж кислород, така што претставуваат природни прочистувачи на воздух во домот.

-Истовремено самата посета на Градинарскиот центар за да ја изберете вашата природна  новогодишна елка е последено со забава, која кулминира со украсувањето на вашето дрво во домот!
Нема подобар начин да се ослободите од стресот во празничните денови! Секое вистинско дрво има свои уникатни карактеристики и пронаоѓањето на сопственото „совршено“ дрво е значаен дел од забавата.

-Традиционалниот мирис на Елката не може да се спореди со ништо вештачко.
Новогодишна елка, внесена во нашите домови, го проектира ова чувство на спокој и хармонија преку својот пријатен мирис и природна топла убавина.– Дополнително, вистинската елка во домот влијае на подобрување на менталното здравје, продуктивност и среќата, до зајакнување на нашиот имунолошки систем и намалување на анксиозноста, покажуваат бројни научни истражувања. Живите растенија и дрвја се од непроценлива вредност за хармонија во домот.

-Една новогодишна елка може да апсорбира до 1 тон јаглерод диоксид во текот на својот животен век, а еден хектар посадени Елки, обезбедува доволно кислород за 18 луѓе секој ден. Новогодишните елки го спречуваат „ефектот на стаклена градина“ што ја загрева земјата.


-За некои луѓе излегувањето да купат дрво и да го донесат во домот може да биде обврска, особено ако времето е студено.
Но и за тоа има решение, од комфорот на домот од вашата фотелја може да ја нарачате вашата елка преку Интернет, со испорака до каде било низ Македонија на датум по ваш избор.

-И секако на крај, елката можете да ја насадите по празниците во дворот, или во блиска околина, придонесувајќи на тој начин кон зачувување на поблискта животна средина. Елките ја намалуваат ерозијата и загадувањето, а Вие сте направиле добро дело!