Зошто не треба да се прегладнуваме?После празниците сите застануваме на вага и сфаќаме дека сме ставиле некое кило повеќе од вообичаено. Секогаш ни се чини дека наједноставниот начин за да ги намалиме килограмите е да јадеме помалку и поретко. Ова е една од најголемите грешки кои ги правиме. Брзото губење на килограми не е ефикасно и ефективно. Никогаш не треба да се прескокнуваат оброци и да се прегладнувате. Доколку го прескокнете појадокот вие го прескокнувате изворот на енергија за остатокот од денот. Прегладнувањето води кон неминовно прејадување за време на ручекот или вечерата. Исто така брзо изгубените килограми, можете многу лесно да ги вратите кога ќе почнете повторно нормално да се храните.


Најдобриот начин за да ги намалите килограмите е да јадете чести, но мали оброци. Бидете секогаш сити, не прејадени, и дајте му материјал на желудникот за работа преку целиот ден.

Доколку мислите дека немате време да јадете често во текот на денот, се лажете. Постојат грицки кои се здрави, нискокалорични, а сепак може да ги конзумирате како замена за појадок или како ужина. Грицките од MC Robin се одлични грицки, во практични пакувања кои ќе ве заситат и ќе ви дадат енергија за целиот ден. Производите Chips King и Opss со најразлични вкусови можете да ги најдете во сите поголеми и помали маркети во Македонија.
Грицкајте и слабејте!