Зошто мажите, кога станува збор за сериозна врска или брак, одбираат друга?


Сте се запрашале ли зошто мажите, кога станува збор за сериозна врска или брак, тие избираат друга? Всушност, постојат барем три нешта!

Според психолозите, мажите бараат одредени квалитети кај дамата, со која да го поминат својот живот. И тие немаат ништо заедничко ниту со изгледот, ниту по страста, хемијата или извонредниот секс. Но, од жената, која се очекува да им биде мајка на нивните деца, тие бараат и нешто друго. Еве што е тоа најчесто:

Лојалност

Според поголемиот дел од мажите кои учествувале во нова анкета, токму тоа е најважниот квалитет што се цени кај една жена. Имено таа да биде до нив, да биде покрај нив во убавите и тешки моменти. Знаеме какви можат да бидат мажите, нели? Но, ако жената до нив успее да го задржи добриот однос кон нив и покрај недостатоците, тогаш мажот сигурно би ја посакал да биде покрај него до крајот на својот живот.

Загриженост

Мажот бара емоционална поддршка од жената, па колку и да не го признава тоа. Важно е тој да чувствува дека на неа и е грижа за него, да гледа дека таа е внимателна кон него … Се разбира, никогаш не треба да претерувате со тоа! Бидејќи, дами, не е идејата да се претворате во мајки на своите мажи.

Позитивен став и чувство за хумор

Господата исто така, сакаат да бидат насмевката и забавата. Особено за жената до нив. Ако таа му помага да се ослободи од негативните емоции, тогаш тој дефинитивно ќе сака да го потроши својот живот со неа. А и на господата не им се допаѓа кога жените се однесуваат премногу сериозно. Тие ги преферираат природните и позитивните девојки.