Зошто имам влакнести брадавици и што треба да направам во врска со тоа?Статистиките велат дека околу 5-10% од жените во светот имаат проблем со појава на влакненца околу брадавиците, што значи дека станува збор за прилично вообичаен феномен.

Влакната на аеролата, односно на кругот на кожата околу брадавицата на дојката, се сосема нормална појава.

Поради тоа не треба жените да се плашат и да мислат дека нешто не е во ред со нивните гради. Тоа е само една од површините на кои можат да се појават влакна.

Научниците откриваат дека околу 5-10% од жените во светот имаат проблем со појава на влакненца околу брадавиците, што значи дека станува збор за прилично вообичаен феномен.

Добрата работа е тоа што влакната на дојките се сосема безопасни, а можат нежно да се отстранат со пинцета или пак да се скратат со ножички.

– Влакната се нормална појава, но не смеат да бидат многу густи и големи. Доколку забележите нешто вакво тоа значи дека веднаш треба да се преземат мерки, бидејќи станува збор за сериозно заболување, т.е. хормонална нерамнотежа, обично поради големо ниво на тестостерон, или пак последица на полицистичен синдром на јајниците.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3