Знаете ли што значи вашето име?Секое име има посебно значење кое во најголем дел ја опишува личноста која го носи, пишува vostip.com.


Еве дел од најчестите имиња и нивните значења:

Александар-човек кој се брани
Андреј-борец
Борис-борба
Бранко-бранител


Викторија-победа
Весна-пролет
Горан-горски,шумски шовек,висок како дрво
Далибор-борба на далечина
Даница-утринска ѕвезда
Даниел-господ е мој судија
Димитар-крадец кој умрел со Исус Христос
Дејан-да направи нешто,да дејствува
Елена-светлина,искра на сонцето
Елизабета-креативна,чувствителна личност
Елеонора-Сончеви зраци, блескава светлина
Жаклина-Божја заштита
Ивана-дар од Бога
Игор-помошник
Маја-мајка која се грижи
Марија-мистерија, жена на морето
Магдалена-девојка од Магдала (област)
Ненад-име кое се дава на второто дете близнак,во комбинација со Предраг
Оливер-маслиново дрво
Петар-камен,карпа
Павле-сериозен, одговорен,стабилен
Стојан-да стои, да запре лоша работа
Симона-послушна,слуша
Тодор-подарок од Бога
Тања-принцеза, вредна за цената
Филип-љубител на коњи