Жените со името Драгана или Драган имаат огромна душа и срцеЖенското име Драгана има словенечко потекло. Тоа е присутно во Македонија, Србија, но и во другите земји од регионот како Хрватска и Бугарија.

Ова име доминира и во неговата оригинална форма и во неговите варијации.

Старото словенско име потекнува од зборот „драг“, кој долго време е широко претставен во многу словенски имиња што значи „драги и драги“. Навистина, сите кои се викаат Драгана или Драган се неверојатно љубезни, грижливи, чувствителни и разбирливи за сите луѓе во овој свет.

Претпоставката е дека имињата на Драгана или Драган потекнуваат од словенечкиот збор „драги; драги “ и значи „оној што е драг на Бога“.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2