Жените се суперхерои – уникатни кадри од раѓање во вода “Кога мојата пријателка и колешка ми рече дека планирала раѓање дома, знаев дека морам да го снимам овој момент, бидејќи бебињата се она за што живеам!”, објаснува фотографката Кети Росарио, која работи со фотографирање на бебиња и деца.


“Нема ништо неверојатно од тоа да видите како една жена дава нов живот, а кога тоа се случува во сопствената нејзина куќа, таа се чувствува посебно. Очекување на бебето беше чисто блаженство. Сум снимала прилично многу раѓања, но ништо не може да се спореди од спокојството на раѓањето во вода!

Мајките се најпознатите неверојатни суштества на Земјата! “, уверува Кети.


 

Извор: kathyrosario.com