Жените кои немаат секс може да се препознаат лесно! Еве како:


Можеби сте мислеле дека само Балканците ја користат фразата „На нервозните жени им фали…“ но не сте во право.

Неодамна е објавено дека жените на кои им фали секс можат да се препознаат по извесни карактеристики, кои ќе ги воочите ако малку повнимателно гледате:

Пред се на жената на која и фали малку акција во кревет е секогаш нерасположена. Нервозна е, лута, се и смета и секоја ситница е доволна да се скара. Покрај тоа, таквите жени обично одат вкочането.

Тие често имаат проблеми со спиењето, а исто не лачат доволно хормон за среќа (ендорфин) поради што се вечно нервозни и расположени за караница.

1. Жените кои имаа помалку секс патат од хроничен умор.

2. Ако немате доволно секс помалку се лачи хормонот колаген кој е задолжен за одржување на изгледот на кожата. Доколку не се лачи овој хормон, поголема е можноста за предвремено стареење на кожата.

3. Жените на кои им недостасува секс имаат повеќе мозолчиња и акни, затоа што нив ги предизвикува недостатокот на прогестерон, кој се произведува во текот на сексот.

Страни: 1 2