Жената која за 2 години од бездомник успеа да стана милионерСтанува збор за неверојатната приказна на Американката Дани Џонсон, која од пристрасност кон кокаинот и неселективен секс со бездомниците се претворила во милионер – при тоа само за две години. Раскажува таа за списанието “Форбс” .


Тешкиот живот Дани го опишува како ” самоубиствен ” и се случува на шестгодишна возраст. Детството и е обележано со брутално физичко и сексуално насилство. Нејзината мајка и нејзиниот татко се зависници од дрога и таа никогаш не ги видела трезни.

Години подоцна Џонсон се претворила во 21 -годишна келнерка во Хаваи, која живее во автомобил, а на нејзиното име има само два долари и три центи, плус солидни долгови во износ од 35 000 долари. Таа тогаш станува проститутка за да го отплаќа долгот.


Еден ден Дани Џонсон сфаќа дека станува полоша од нејзините родители и решава не само да се ослободи целосно од своето минато, па дури и повеќе – да стави крај на животот, во кој не гледа никаква подобра иднина.

Брзите пресметки покажуваат дека со платата на келнерка и гледачите кои ги прима од време на време, таа ќе успее да ја спаси првичната потребна сума за четири месеци .


И бидејќи не сака уште четири месеци да живее во автомобил, Џонсон почнува да мисли за непосреден нов приход. Во тие денови случајно здогледува стара касета со програма за слабеење која стои на задното седиште на автомобилот. “Ја имав купено пред да станам бездомна. Никогаш порано не ми го привлекла толку вниманието “, раскажува Дани.

И така, младата предприемачка ги прави првите чекори во бизнис круговите, дистрибуирајќи програма за слабеење .

Откако утврдила трајна комуникација со секој од елементите на пазарниот синџир, Дани Џонсон за една година направила 250 илјади долари. Во втората година таа влегла на листата на милионерите во САД!

Дани денес поседува 18 центри за слабеење во целата земја и веќе е мултимилионер .