Жената е цвет. А човекот е градинар. Највнимателниот градинар секогаш ќе го има најубавиот цветМажите можат да сакаат. И ако некогаш сте имале маж кој ве сака, ќе разберете што значи среќа за една жена. Затоа што тогаш нејзината среќа е и негова среќа и се што прави има смисла.


Љубовта е толку полна со емоции, луди работи, гестови и убави моменти што понекогаш не можеше да се направи разлика помеѓу маж и дете, а понекогаш помеѓу ист маж и старец со плетенки. Од вистинска љубов до мудрост е само еден чекор.

Она што го носите во себе ве претставува вас. Она што го имате во душата ги одразува вашите радости и стравови. Оној кој се бори за вас и ве освојува, ги диктира вашите постапки. Мажот секогаш ќе се труди да се бори за најубавите, најверните, најсреќните жени, а потоа ќе се грижи за неа и нема да трча кај друга во првата прилика. Всушност, кога човек се почитува себеси, никогаш нема да го направи тоа.


Љубовта и среќата доаѓаат чекор по чекор. Доаѓа и си оди исто толку брзо. Жената која ќе ја освоите со искреност, љубов, внимание и букет цвеќе најверојатно ќе биде ваша.
Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2