Жената е како вистинско вино – со години само станува поубава!Велат дека денес 40-те се новите 20. Ссогласувам. Целосно. Жените над 40 денес се поубави од било кога, посигурни од кога, посекси од било кога. И не го кажувам, затоа што самата наскоро ќе бидам поблиску до 40, отколку до 30. Го кажувам, бидејќи е самата вистина. Ако се сомневате, погледнете што мислат мажите за прашањето … вистинските мажи!


Долго време се сметаше дека следниот текст е дело на познатиот американски телевизиски презентер Енди Руни. Подоцна стана јасно дека негов автор е всушност Франк Кајзер. Ова сепак се детали. Другото е важно.

Важно е дека треба да ја промениме перцепцијата за возраста и начинот на кој жената се менува заедно со неа. Треба да ја промениме претставата за нас самите. Бидејќи вистинската убавина, убавината на животот, не е во недостатокот на брчки, … имено во нивната појава.


Од името на Френк Кајзер го посветувам овој текст на сите жени кои еден ден ќе бидат или веќе се над 40. Го посветувам на вистинските жени …

“1. Жената над 40 никогаш нема да те праша од никаде “За што размислуваш?”. Жената над 40 не се интересира што мислиш.

2. Жената над 40 преживеала доволно и знае која е, што сака и од кого го сака.

3. Жената над 40 веќе има некоја брчка, но тоа ја прави повеќе секси од која и да било 20-годишна девојка. Запомнете жената над 40 е и двапати искуство во кревет! Нејзиното либидо е посилно. Таа знае да го цени добриот љубовник и да му возвраќа адекватно. Знае како да задоволи еден маж на начини за какви девојките не можат ни да сонуваат!

4. Жената над 40 е отворена и чесна. Таа е уморна од игри. Таа ќе ти каже во очи, ако се однесуваш како кретен. Помладата жена нема да ти каже ништо. Ќе молчи, ќе се цупи и ќе чека. Жената над 40 не сака да губи време во непотребни драми. Таа соблекува карти на маса и не се плаши од конфликт, бидејќи знае дека работите или се добиваат или не. Среден пат нема.

5. Жената над 40 не сака да прави сцени. Жената над 40 е трпелива, но фер. Може да простува, но не и да прави неоправдано компримиси. Жената над 40 не си заминува, за да ја вратиш. Ти врти грб, бидејќи веќе има нов пат пред себе.

6. Жената над 40 умее да готви. И да чисти. Бидејќи тоа го прави за себе. А не за да му се допадне на мажот до себе.

7. Жената над 40 не е љубоморна излишно. Таа знае дека ако и даваш прилика за љубомора, не си заслужуваш. А ако си заслужуваш, нема да даваш прилики за љубомора.

8. Жената над 40 те познава, како прочитана книга. Таа ги гледа твоите недостатоци, но ги гледа и твоите силни страни. Дури кога ти самиот не можеш да ги видиш …

9. Жената над 40 бара вистинска врска. Тоа нема да направи компромис и да трпи до себе човек кој не ја цени и не и го дава она што и е потребно. И што заслужува. Жената над 40 знае што заслужува … ”

ЖЕНАTA Е како вистински ВИНО – Со години само СТАНУВА поубаво.