Жена намали над 45 кг, за да го изненади сопругот ( Видео )Мисти и Лери Шафер се заедно уште од средно училиште. Тие биле и партнери на матура. Двајцата склучуваат брак во октомври 2008 година. Лери е војник. Тој никогаш не кажал ништо за прекумерната тежина на својата жена.


Кога Лери го испратиле да служи во Авганистан цела година, во 2012, Мисти се одлучила да влезе во форма. Кога нејзиниот маж тргнува, таа тежи околу 118 килограми, кога се враќа – тоа е помалку од 70.

Сега Мисти, која има 25 години и живее во Северна Каролина вели дека се борела со својата тежина, дури и како дете. Секој пат кога се обидувала да чува храна добивала прехранбено нарушување. Пред да забремени со својата ќерка, таа земала апчиња за слабеење и тогаш изгубила 27 кг. За жал, сепак извадените килограми брзо се зголемиле. Во ” најтешкиот ” период, Мисти тежела 136 кг. Таа е висока 1,67 сантиметри.


Таа вели дека најтешки за неа биле првите 3-4 месеци. По овој период, сè станува лесно, самата таа почнува да чувствува потреба од повеќе здрава храна и вода.

Секојдневниот појадок на Мисти вклучува каша со овошје или житен сериал. Во деновите за одмор таа приготвува колбаси, јајца или палачинки, но внимава со големината на порцијата. Околу 10 часот наутро таа си прави ужинка во форма на овошје или моркови. Ручекот вклучува салата или половина сендвич со некаков зеленчук или овошје. Попладневниот појадок може да биде јогурт. За вечера Мисти преферира посно месо, зеленчук и многу мала порција скроб.

Големиот ден – враќањето на Лери Шафер, е на 15 мај 2013. Војникот никогаш не ја видел жена си без своите сто и неколку килограми, дури и во средно училиште. Кога го гледа на аеродромот, Мисти не знае што да каже или направи.