Зборот НИЕ – тајната на успешниот бракСакате да имате среќен брак? Прашувате се што треба да направите, за тој да биде среќен?


Оценете го својот сопруг. Ставете го на прво место во животот и покажете му го тоа. Мажот кој знае дека е почитуван, не обрнува внимание на грешките на својата жена.

Бракот треба да се почитува, да му се придава значење, да излезете од „јас” и да се навикнете на “ние”. Клучот на среќата е единството. Тоа е патот на совршенството.


Не ставајте катанец на чувствата на својот сопруг. Дозволете му да ги покажува отворено, па макар и да изразува гнев. Не терајте го да си мисли дека подобро е да си молчи”. Не заборавај дека ако тенџерето под притисок не испушта воздух, ќе експлодира.

Не мисли дека твоите решенија се точни. Не повторувајте: направи го тоа, не прави го она … оставете го, тој исто така има право на сопствено мислење и треба да го изразува.


Не терајте го да му се допаѓа се што сакаш ти. Нема како да ве привлечат истите работи.

Не повредувај го мажот пред семејството. Покажете дека тој е пред сите.

Оставете го минатото како затворена книга. Не отворајте го прашањето за минатите проблеми.