Засновани на сопствени грешки: 10 мудри совети за жените над 35


Новинарката Ала Боголепова состави Правилник од 10 совети за жените над 35 годишна возраст, засновани на сопствените нејзините грешки. Можно е, нејзиниот обид да биде корисен и за други жени.

1. Колку долга и возбудлива да била вечерта, направете така што ќе се разбудите во сопствената спална.

2. Ако се двоумите помеѓу колачите и алкохолот, направете избор во корист на чашата со вода.

3. Во спорот се раѓа не вистината, туку мигрената. Навреме реченото: “Да, како што ќе кажеш”, заштедува време и нерви.

4. Неколку дена насамо со себе даваат повеќе резултати отколку времето поминато во спа центри.

5. Ако веќе е полноќ, а треба да си направите депилација и маникир – подобро одете да се наспиете. Сите детали од вашата женственост, можат да почекаат подобар момент, па дури и да бидат прикриени малку.

Страни: 1 2