Запирање на чешањето по каснување од комарецПостојат растенија кои имаат природни антибактериски и смирувачки својства.


Да ги земеме за пример црешата, вишната, магдоносот и нането.

Па, за да си помогнете со чешањето после каснувањето од комарец или друг инсект, само ставете свежи листови од било кој од овие растенија врз кожата.