За само 11 дена уништен ракот на дојка без хемотерапија: Прочитајте како!


Истражувањето на професорот Најџел Бундред на конференцијата за Рак на дојка во Амстердам открило дека го тестирале дејството на лековите Herceptin и Lapatinib.

Овие два лека веќе се користат во лекувањето на ракот на дојка, но ова е прв пат тие да се употребени заедно.

Она што откриле е дека тие елиминирале некои видови на рак за 11 дена.

Истражувањето на Центарот за истражување на ракот во Велика Британија имало за цел да ги користи овие лекови за борба против протеинот HER2, кој влијаат врз растот на клетките на ракот.

Она што терапијата ја прави привлечна е фактот што ја елиминира потребата за хемотерапија.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2