За оваа свадба во Битола сеуште цела Македонија зборуваПар од Битола кој стапна на лудиот камен, направија нешто генијално и хумано што треба да ни биде пример на сите.


Младоженецот и невестата побарале од сите гости кои ќе дојдат на свадбата да не им носат подароци и букети, туку наместо тоа, да појдат во книжара или продавница за играчки и да купат нешто, соопшти vostip.com.

Подароците во вид на играчки или книги парот ги донираl во детското одделение во битолската болница. Секоја чест. Нека им е со среќа!