Врската со себичен маж е како да имате се – А вие немате ништо: Како да го препознаетеДали некогаш сте се посомневале дека вашиот партнер е крајно себичен? Верувај ми, јас сум бил во истата ситуација.


Поминав низ врска со партнер кој покажуваше знаци на себичност и дури по извесно време сфатив дека требаше порано да донесам одлука да ја напуштам врската. Таа врска беше токсична, а предупредувачките знаци беа таму, но јас ги игнорирав.

Се фокусирав само на позитивните квалитети на мојот партнер: тој беше исклучително харизматичен, духовит, секогаш ширеше позитивна енергија околу себе и интелигентен. Меѓутоа, тој со мене се однесуваше на сосема поинаков начин. Често жестоко и конфронтирачки, изгледаше дека не може да толерира некој друг да ги изразува своите мислења или чувства. Ќе се обидам да ви помогнам да ги препознаете знаците на себичен партнер за да избегнете да западнете во таква врска.


Целиот товар на врската паѓа на вас: Вашиот партнер одбива да учествува или да придонесе за било што во врската. Се зависи од вас.

Еднострана врска: Вашата врска е еднострана – вие давате, а вашиот партнер само зема. Се чувствувате исцрпено и искористено.


Изговори: Партнерот често заборава важни датуми и договори, и секогаш има подготвено изговор за запоставување на обврските.
Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3