Во Скопје се трчаше но и селективно се одложуваше отпадот!На Skopje run 10к се трчаше но истовремено и селективно се одлагаше амбалажниот отпад. Над 1000 тркачи, но уште повеќе набљудувачи беа дел од оваа традиционална трка која оваа недела ги исполни скопските улици и која донесе многу позитивна енергија и одлична атмосфера. Се трчаше но и истовремено селективно се одложуваше отпадот, благодарение на компанијата Пакомак кој на повеќе места постави канти за отпад. За учесниците дополнитено беше овозможена и интересна активација преку која девојки во своите ранец корпи собираа пастични шишиња и лименки, од присутните на настанот, и ги едуцираа за правилна селекција на истиот.