Овој режим на исхрана подразбира намалено внесување на јаглехидрати, а акцентот е ставен на мастите и протеините.
Уште една поволност на оваа диета е што можете да заборавите на калориите и одредените часови во кои смеете да јадете, но затоа мора да се придржувате до правилата.
Шведската диета ги дели продуктите во три основни групи:
Дозволени продукти
-Сите видови месо
-Сите видови риби и ракови
-Јајца на сите начини
-Зеленчук кој расте над земја (зелка, кељ, брокула, тиквици, маслинки, домат, спанаќ, печурки, зелена салата, авокадо, пиперки)
-Млечни производи исклучиво со висок процент маснотии (јогурт, путер, павлака, кајмак, сирења)
-Јаткасти плодови (семки од сончоглед, ореви, семки од тиква, бадеми, лешници, индиски ореви, бразилски ореви)
Текстот продолжува на следната страна
Страни: 1 2