Во име на љубовта јапонската принцеза се откажа од својот кралски статус и милиони долариЈапонската принцеза Мако се откажа од својот кралски статус и повеќе од 1,3 милиони долари за да се омажи за соученик.


29-годишната внука на поранешниот цар Акихито мораше да добие компензација доколку се откаже од титулата принцеза.

Принцезата Мако и нејзиниот љубовник Кеј Комуро еднаш ја откажаа веридбата поради неговата лоша репутација.


Меѓутоа, неколку години подоцна, принцезата се откажа од огромната сума и кралскиот статус за да можат двајцата да бидат заедно.