Loading...

(Виц за србинка во Охрид) Се оптегнува Србинка во Охрид на плажа кај Наумче и му вели на келнерот


Се оптегнува Србинка во Охрид на плажа кај Наумчета
(во МЕТРОПОЛИС БИЧ) и му вели на келнерот:
– Молим вас господине једно пиче са лимун,
може и коктел да је то.
Келнерот ја гледа, ја мери од глава до пети,
(онака по охридски) и на крај и вели:
– А желите ли цевче во пичето?!