Виц: кога двајца вљубени седат на клупа и го гледаат неботоСело… Ноќ…
Млад дечко и девојка седат на клупа и го гледаат небото…
Тој ја прашува:
– Ја гледаш ли онаа ѕвезда горе?
Таа:
– Ја гледам…
Тој:


– Тоа си ти. А онаа ја гледаш ли?
– Ја гледам…
– Тоа сум јас. А оние двете една врз друга ги гледаш ли?
Таа, чувствувајќи каде тече муабетот, се гушка во него и одговара:
– Даааа, ги гледам, ги гледам…
Тој возбудено и вели:
– Тоа сум јас на тракторот…