Вируси го нападнаа Вибер! Еве како да се заштитите веднаш!Речиси една недела кај македонските корисници на пристигнува порака со линк кој е вирус и брзо се шири.

Доколку го кликнете овој линк ќе им испраќа секакви пораки и слики од мобилниот на Вашите пријатели.

Исто така му штети на софтверот на мобилниот апарат. Односно хакнат е вашиот мобилен.

Доколку сте ја отвориле оваа порака, веднаш избришете го виберот и повторно инсталирајте го !!!