Вежби кои ќе ви помогнат за подобрување на сексуалната желбаВо оваа вежба градниот кош е отворен и бутнат нанапред, исто како кај гулаб кој се дуе. Положбата силно


ги отвора мускулите на колковите и препоните, ги стимулира и пријатно ги масира стомачните органи.

Како се изведува вежбата?


Традиционалните текстови за јога учат дека оваа позиција, како и сите други варијанти на Гулаб, влијаат на контролирање на сексуалната енергија, како и на подобрување на циркулацијата во уринарниот и репродуктивен систем.

1. Привлечете го едното колено помеѓу дланките и спуштете ја карлицата кон подот, притоа пазејќи еден колк да не биде подолу од другиот.

2. Ќе почувствувате затегнување на мускулите во карлицата и колковите. Длабоко вдишете и отворете го градниот кош, рамениците спуштени долу, а со издишување истегнете се далеку нанапред. Замислете дека имате ролер кој дополнително ве влече.

3.Направете 10 пати на секоја страна.