Веруваш во Господ? Прочитај ја оваа поучна приказна!Ви споделуваме една поучна приказна со цел да ги осознаеме вредностите на нашиот живот.


Јас: Господе, може да те прашам едно прашање?

Бог: Секако


Јас: Зошто дозволи толку многу работи да ми се случат денеска?

Бог: Што сакаш да кажеш?


Јас: Па,се разбудив утрото доцна..

Бог: Да

Јас: Мојата кола не можеше да запали

Бог: Добро

Јас: За ручек ми направија погрешен сендвич и морав да чекам

Бог: Хммм

Јас: Кога се враќав накај дома,ми се исклучи телефонот баш кога сакав да се јавам

Бог: Во ред

Јас: Згора на тоа, сакав да си ги релаксирам нозете со новиот масажер, но не работеше.
Сега кажи ми, зошто се случија такви работи денес?

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3