Верувањата кои постојат: Месецот на свадбата ја дефинира среќата во семејствотоСвадбата е еден од најважните празници во животот на луѓето. Првото нешто што идното семејство треба да одлучи е месецот кој ќе стапат во брак.

Постојат верувања дека животот на младенците како семејство ќе зависат од месецот во кој се оженат.

Јануари – свадбата склучена во првиот месец од годината, може да не издржи долго. Многу млади луѓе го избегнуваат овој месец.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13