Важно е да се знае! Што се случува ако го внесете вашиот PIN обратно во банкоматот95% од луѓето не се свесни за оваа информација, а може буквално да ви го спаси животот. Ако некогаш, не дај боже, крадец или некој друг те присили да повлечеш пари од банкомат, внесете го вашиот PIN назад.


Значи, ако PIN-от е 1254, внесете 4521.

Банкоматот ќе ги извади парите (* Ќе почне одбројување на износот и парите ќе се покажат сосема малку, но тие ќе бидат цврсто притиснати и нема да можат да се вадат), но тоа автоматски ќе се препознава како повик за помош и ќе алармира кај полицијата, без знаење на крадецот. Оваа опција постои, но многу луѓе не ја знаат.


Сподели ја оваа информација со пријателите, би требало да ја знаат сите.