Вака Господ влијае на нас секој ден – Приказна која ќе ви ги отвори очитеВо животот често ни се случуваат работи кои не ги разбираме, а кои имаат смисла. Дозволете оваа приказна да фрли нов поглед на работите кои ви се случуваат во животот.

ЈАС: Боже, може ли нешто да те прашам? БОГ: Нормлано.

ЈАС: Ветуваш дека нема да ми се налутиш? БОГ: Ветувам.

ЈАС: Зошто дозволи толку работи да ми се случат на мене? БОГ: Како тоа мислиш?

ЈАС: Па утрово се успав. БОГ: да

ЈАС: Ми требаше цела вечност за да ми запали автомобилот БОГ: Да, видов…

ЈАС: За ручек добив сендвич кој не го нарачав – и морав да чекам БОГ: И.

ЈАС: За пат накај дома, ми се испразни батеријата токму кога имав важен позив. БОГ: Да, знам:

ЈАС: Како и тоа да не беше доволно, доаѓам дома и сакам да се опуштам со масажерот, а тој не работеше. Денеска не оди како што треба!Зошрто дозволи тоа да ми се случи?

БОГ: Ако заврши дозволи ми да ти објаснам.Гледаш, утрово до твојот кревет стоеше ангелот на смртта, а јас испратив еден од моите ангели да се бори за твојот живот. А за тоа време јас те пуштив да спиеш. ЈАС: НАвистина!

БОГ: Не дозволив твојот автомобил веднаш да запали, бидејќи токму во тој момент се наоѓаше пијан возач кој ќе те удреше ако му застанеше на патот. ЈАС: АХ..

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2