Утре промена на времето – Еве какво време не очекуваУтре вистински пролетни температури (до околу, а во земјите од регионот дури и над 20 степени), од недела голем продор на поларниот вртлог од север на Балканот (температурната разлика во следниот период ќе биде за околу, па дури и повеќе од 20 степени), информираше Поповски.


Ова многу лошо ќе се одрази особено кај метеопатите, кај нив се можни поголеми здравствени проблеми.

НАПОМЕНА: Овој удар на поларниот вртлог во Македонија нема многу да се почувствува, ќе има пад на температурите од понеделник, но очекуваме релативно позитивни температури!