Убавите жени ја зголемуваат работоспособноста на мажитеНаучниците не случајно откриле дека глетката на убави и атрактивни жени носи задоволство на мажите и ја зголемува нивната работоспособност.


Глетката на убави жени го стимулира мозокот, го подобрува расположението и ја зголемува концентрацијата. Овие тврдења се поддржани од податоците на лондонскиот истражувачки центар.

Според научниците убавите жени го зголемуваат интелектуалното ниво на машкиот пол. 31 % од мажите гледаат слики на атрактивни жени на работното место. Женската убавина ја зголемува нивната желба за работа, го стимулира нервниот систем и е позитивно настроен кон животот.


Машкиот организам поминува во состојба на зголемен тонус и дури неволјите и недоразбирањето со колегите не можат да го расипат неговото расположение.

Ова откритие на научниците е во целосна спротивност со досегашните тврдења, дека убавите жени пречат на мажите да се фокусираат и да бидат полноправни на работното место.


Е сега крајот го краси делото! А на крај излегува дека ако имаш убава колешка и при тоа слободна, работоспособноста на госпоѓата може да скокне двојно.