Цитатите на Тоше Проески што ќе ве трогнат: Моето животно мото е „Како Господ никој не е – Сè е во божјите раце„Никогаш не би се одрекол од пријателите, секогаш би бил крај нив, во добро и во зло. Во доброто за да се радувам на успехот, а во злото за да помогнам.“

„Блажена е душата што дава.“

„Суштината на животот е да се сака, да имаш некој што те сака, да си сигурен дека те сака и дека е само со тебе.“

„Мојата публика за мене е најголема радост. За нив пеам, живеам и знам зошто ме сакаат, затоа што никогаш не се штедам, дури и по цена да паднам во несвест од замор после концерт. Апсолутно не се штедам кога е во прашање музиката и публиката.“

„Целта на мојот живот не е кариерата, туку контактот со луѓето, таа можност со нив да разменувам енергија. Сакам на сите околу мене да им влијаам позитивно, тоа е мојата мисија.“

„За мене е незамисливо оној кој може да им овозможи нешто на оние кои имаат малку или немаат ништо, да ги затвори очите и да не подаде рака.“

„Верувам во Бога и единствено него можам да му се заблагодарам за дарот кој го имам, затоа што ова што го правам го сметам за мисија која Тој ја извршува преку мене. Јас сум само марионета.“

„Ете популарен сум, ѕвезда сум, односно вие велите дека сум ѕвезда. Исто така велите дека сум хуман, но човек секогаш може да биде похуман од тоа што е.“

„Човекот треба да биде инспириран, и го молам Бога да не ми ја зема инспирацијата за музиката и инспирацијата во животот.“

„Цел свет е убав кога си насмеан. Кога си нерасположен, те нервира и сончев ден.“

„Човекот мора да остане човек, без оглед на тоа со што се занимава и каков успех постигнал.“

„За љубов би се борел до крај. За љубовта на личност што ми е драга, било да се работи за член на семејството, девојка или пријател. За љубов сум спремен на сè!“

„Ве сакам сите!“

Страни: 1 2