Топ 10 на најпривлечните професии за жени работени од домаРаботата од далечина е се повеќе честа и добива се поголема брзина во многу родни фирми. Наоѓањето сепак изгледа тешко, па дури и застрашувачки. Многу луѓе мислат дека станува збор само за хонорарни преведувачи или специјалисти од одредени области. Излегува дека тоа не е така!


Работата од далечина обично се извршува со користење на различни телекомуникациски технологии како телефон, факс, интернет. Со помош на интернетот не е никаков проблем да остварувате средби преку модем и веб камера, или барем да остварувате конференциски повици.

Еве 10 уникатни можности, кои не бараат стационарно работно време и работа во канцеларија:


1. Психолог

2. Веб проценител

3. Адвокат

4. Менаџер

5. Графички дизајнер

6. Онлајн учител

7. сметководител

8. Писател / уредник

9. Преведувач

10. SЕО специјалист