Тоа што го направи Коби за својата ќерка 27 дена пред нивната смрт, навистина ќе ви го скрши срцетоИако имаше само 13 години, Гиана веќе покажа одличен кошаркарски талент, а Коби беше убедена дека ќе има голем успех. Затоа го заштитил нејзиниот прекар, инспириран од прекарот Блек Мамба.


На помалку од еден месец пред нивната фатална несреќа со хеликоптерот, Коби Брајант поднесе барање за трговска марка за прекарот на неговата ќерка „Мамбацита“.

Тој поднесе барање за авторско право на 30 декември минатата година, а планираше зборот Мамбацита да го стави на маици, панталони, капи, тренерки и чизми.