Тоа што е предодредено да биде твое, само ќе дојдеБидејќи ништо од ова не е точно.


Ние мора да знаеме за што вредиме, и секогаш да се стремиме да бидеме личност која ги заслужува тие благослови. Ние мора да продолжиме, да продолжиме да веруваме дека ќе дојдат добри работи, ќе имаат лесна и позитивна енергија.

Треба да знаеме дека секогаш нема да ги имаме одговорите, но тоа не значи дека сме сами во тоа. Треба да разбереме дека животот нема да има смисла или го следи нашиот план, но тоа не значи дека нема да го најдеме она што го бараме.


Што е да е, ќе дојде – луѓе, можности, работни места, страсти, надеж – ќе дојде кога ќе дојде време, кога планираме да го имаме, кога Бог знае дека сме подготвени да прифатиме и користиме благослови.

Не мора да се бориме со него. Не мора да брзаме. Не мора да живееме на постојано место со стрес или вознемиреност. Треба само да се откажеме, да создадеме простор, да имаме доверба. И дозволи што е наше да си дојде.

Страни: 1 2 3