Тоа што е предодредено да биде твое, само ќе дојдеЉубовта може ќе исчезне затоа што таа личност не требаше да биде со нас засекогаш. Работните места нема да успеат да создадат нови можности. Плановите ќе се променат целосно, бидејќи тие не треба да бидат заглавени на едно место.


Кога се случуваат овие работи, можеби сме исплашени. Можеби се чувствувам како целиот свет да се распаѓа. Можеме да плачеме, да врескаме, да се лутиме, да се сомневаме во нашата вера, да се лутиме на Бога – но вистината е дека понекогаш тоа што најмногу го сакаме паѓа, па може да дојде нешто подобро. Понекогаш на молитвите не се одговара затоа што нешто убаво е на патот.

Не мора да се нервираме. Не мора да размислуваме. Не мора да ги поминуваме деновите во постојана агонија, прашувајќи се дали правиме нешто лошо, дали Бог нè напуштил, дали сме добра личност, затоа што желбата не е исполнета.


Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3